Ранньостиглий лущильний сорт із періодом 50–55 днів від повних сходів до технічної стиглості. Рослини заввишки 80–90 см формують по два боби у вузлі. Боби довгі, містять 7–9 зерен. Горошок мозкового типу, у фазі технічної стиглості гладенький, вирівняний за розміром, солодкий і соковитий. Урожайність становить 0,5–0,7 кг з квадратного метра. Сорт рекомендується для споживання у свіжому вигляді, традиційної консервації та заморожування у фазі молочно-воскової стиглості. Він цінується за відмінні смакові й технологічні якості зеленого горошку, стійкість до хвороб, дружне дозрівання та придатність до одноразового, у тому числі механізованого, збирання. Рослини потребують регулярного поливу, прополки, розпушування та підживлення.