Боби овочеві - однорічні рослини родини Бобових. Висота рослини від 20 до 150 см. Запилюються комахами. Піщані, щебенесті, заболочені і кислі грунти під боби непридатні. Рослина холодостійка, вологолюбна. Кращі попередники - картопля, капуста, томат. Боб, овочевою поживностю займає одне з перших місць серед овочів. До складу білка бобів входять незамінні амінокислоти: лізин, триптофан, гістидин, метіонін. Але слід врахувати, що не можна приймати в їжу недостатньо проварені боби , оскільки вони містять в собі токсичні речовини, які винищуються тільки при тепловій обробці.
Насіння перед посівом замочують на 2 години, але не більш. Висівають насіння у вологий грунт. Глибина закладення насіння вагається від 4 до 8 см. Схід з'являється через 10-14 діб після висіву. В рослин, що сформувалися, прищипують верхівки стебел, що захищає рослину від тлі і збільшує приплив поживних речовин. Також проти тлі рослини обробляють децисом.