Каталог

Базилік ВАЗОННИЙ зелений
Однорічна, пряно-смакова рослина. Вегетаційний період від сходів до появи центрального суцвіття - 60-65 днів. Кущ компактний, висотою до 30см. Листки дрібні, блідо-зелені із сильним пряним ароматом. Маса зелені з одного куща 150-220г. Підходить для вирощування, як в кімнатних умовах, так і у відкритому ґрунті. Рекомендується для використання в свіжому вигляді в якості пряної приправи, а також для ароматизації різноманітних кулінарних страв.

Базилік зелений
Середньостиглий – 35-46 днів. Рослина середньоросла, висотою 32-45см. Листки великі, ланцентно-овальної форми, зеленого забарвлення. Аромат сильний з специфічним присмаком, зберігається і в сухих рослинах. Урожайність 1-2 кг/м2. Використовують, як приправу у свіжому, сушеному вигляді.

Базилік Коктейль
Середньостиглий - 35-46днів. Рослина середньоросла, заввишки 22-43см. Листки великі, ланцентно-овальной форми, з сильним пряним ароматом. Аромат сильний із специфічним присмаком, зберігається і в сухих рослинах. Урожайність 1-2 кг/м2. Використовують, як приправу у свіжому, сушеному вигляді

БАЗИЛІК КРИХІТКА ( 3 г )
Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період - 60-66днів. Кущ компактний, висотою 22-33см. Листя інтенсивно-зеленого забарвлення, з приємним ароматом, маленького розміру. Маса однієї рослини 70-95г. Вирощується через розсаду або висівом насіння у відкритий ґрунт, можна вирощувати в кімнатних умовах. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

Базилік Лімонний
Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період -60-65днів. Кущ компактний, висотою 30-40см. Листя інтенсивно-зеленого забарвлення, з приємним ароматом та смаком лимону. Маса однієї рослини 140-210г. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

БАЗИЛІК ЛІМОННИЙ ( 3 г)
Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період -60-65днів. Кущ компактний, висотою 30-40см. Листя інтенсивно-зеленого забарвлення, з приємним ароматом та смаком лимону. Маса однієї рослини 140-210г. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

Базилік Розі
Середньоранній сорт. Вегетаційний період від сходів до появи центрального суцвіття -60-65 днів. Кущ компактний, висотою 40-60см. Листя великі, яйцевидної форми з загостреним кінчиком, фіолетового забарвлення, довжиною 6-8см, шириною 3-4см, має високий вміст ефірних масел. Використовується в свіжому і сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до різних кулінарних страв, а також при засолюванні і консервуванні.

БАЗИЛІК РОЗІ ( 3г )
Середньоранній сорт. Вегетаційний період від сходів до появи центрального суцвіття -60-65 днів. Кущ компактний, висотою 40-60см. Листя великі, яйцевидної форми з загостреним кінчиком, фіолетового забарвлення, довжиною 6-8см, шириною 3-4см, має високий вміст ефірних масел. Використовується в свіжому і сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до різних кулінарних страв, а також при засолюванні і консервуванні.

БАЗИЛІК РУТАН (3 г)
Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період -60-66днів. Кущ компактний, висотою 25-43см. Листя інтенсивно-зеленого забарвлення, з приємним ароматом. Маса однієї рослини 110-190г. Вирощується через розсаду або висівом насіння у відкритий ґрунт. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

БАЗИЛІК СЯЙВО фіолетовий ( 3 г)
Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період - 70-78днів. Кущ компактний, висотою 20-35см. Листя темно-зелене з яскравим антоціаном, з приємним ароматом, середнього розміру.. Маса однієї рослини 105-195 г. Вирощується через розсаду або висівом насіння у відкритий ґрунт, можна вирощувати в кімнатних умовах. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

Базилік фіолетовий
Середньостиглий– 35-46 днів. Рослина середньоросла, висотою 32-45см. Листки великі, ланцентно-овальної форми, фіолетового забарвлення. Аромат сильний з специфічним присмаком, зберігається і в сухих рослинах. Урожайність 1-2 кг/м2. Використовують, як приправу у свіжому, сушеному вигляді.

БАЗИЛІК фіолетово-червоний ( 3 г)
Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період - 60-67днів. Кущ компактний, висотою 22-38см. Листя фіолетово-червоного забарвлення, з приємним ароматом. Маса однієї рослини 71-93г. Вирощується через розсаду або висівом насіння у відкритий ґрунт, можна вирощувати в кімнатних умовах. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

Бергамот/ Монарда Мона Лиза
Однорічна непримхлива рослина, висотою 60-100см. Всі частини рослини мають аромат лимона, лікарські властивості, містять ефірні масла. Листки, стебла, суцвіття використовують в якості інгредієнта для ароматних чаїв, для приправи до м’ясних та рибних страв. Рослина красиво квітуча, придатна для оформлення квітників. Всходи з’являються через 15-20днів.

Естрагон ( Тархун)
Багаторічна високоросла рослина. Рослина зимостійка, але на зиму рекомендують укривати. На одному місці росте до 5—15 років. Зрізують листя і молоді пагони з бутонами. У цей момент рослина містить найбільшу кількість ефірної олії, від якої і залежить її аромат. Листя рослини містить вітаміни А, С. Використовується, як приправа і спеція Насіння висівають рано навесні в парник і вирощують розсаду.

Коріандр (кінза)
Рослина ранньостигла, від сходів до технічної стиглості 32 – 37 днів. Використовуються листки та молоді пагони, як спеція в салатах, у сирому вигляді, а також, як приправа до м’ясних та овочевих блюд. Плоди за ароматом нагадують корицю і можуть використовуватися в кондитерській і парфумерній промисловості

КОРІАНДР/КІНЗА (20 г)
Рослина ранньостигла, від сходів до технічної стиглості 32 – 37 днів. Використовуються листки та молоді пагони, як спеція в салатах, у сирому вигляді, а також, як приправа до м’ясних та овочевих блюд. Плоди за ароматом нагадують корицю і можуть використовуватися в кондитерській і парфумерній промисловості

Лаванда
Багаторічний напівкущ, з багато чисельними гілками висотою до 60см. Листки сидячі, лінійні, сріблясто-зеленувато-сірі, з ніжним опушенням. Квітки невеликі, блакитно-бузкові або сині, зібрані в колосовидні суцвіття. Квітує в червні-серпні. Разом з листками квітки використовують для ароматизації ванн, кімнати, для захисту від молі.

Любисток
Багаторічна морозо- і холодостійка трав’яниста рослина. Має сильний і стійкий аромат. Листки містять мінеральні солі, органічні кислоти, вітаміни С і Р, каротин та ін.. На одному місці можна вирощувати до 15 років. Корені, листки ( в свіжому і висушеному виді) широко застосовують, як пряності для ароматизації лікерів, овочевих рагу, м’ясного бульйону і соусів. Використання любистку, як приправи дуже корисне для здоров’я і прекрасно підходить для дієтичного харчування. Перед посівом насіння замочують на 1-2доби.

М'ята Яблунева
Багаторічна рослина. Кущ гіллястий, висотою - 45-75см. Листя яйцеподібної форми, зубчасте, темно-зеленого забарвлення, із сильним ароматом. Збір листя проводять в період цвітіння, коли в них накопичується найбільша кількість ефірних масел. В їжу вживають свіже та сушене листя, молоді пагони та квітки. Їх використовують для ароматизації чаю, різноманітних напоїв, кондитерських виробів, додають до салатів, овочевих та м’ясних страв, в якості спеції використовують при солінні огірків, кабачків і томатів. Вирощують розсадним способом.

Меліса лимонна
Багаторічна, теплолюбива культура. Прекрасний медонос. Листки і стебла рослин мають запах лимона і гіркувато-пряний смак. Використовують, як приправа до супів, салатів, рибних страв. Має сприятливу дію на кишково-шлунковий тракт, допомагає при порушеннях серцевої діяльності. Чай з мелісою знімає головний біль. Висаджують розсаду, коли мине загроза заморозків. Під зиму рослини підгортають землею для захисту від морозів.

Ревень
Багаторічна, холодостійка культура. Утворює рано весною черешки довжиною до 60см, які багаті вуглеводами, вітамінами, органічними кислотами. Використовують для споживання у свіжому вигляді, а також для компотів, начинки для пирогів. Особливо корисний при недокрів'ї. Розмножується насіння та поділом куща.

Розмарин
Багаторічна, вічнозелене, декоративно-квітуча, пряно-ароматична рослина, висотою до 1м. Листки і молоді пагони використовують в свіжому і в сухому вигляді, їх добавляють до мясних, овочевих блюд, чая. Розмарин має лікувальни властивості. Перед посівом насіння замочують на протязі 2-х днів. Збирають в період цвітіння, зрізаючи молоді пагони з квітками, на одному місці може рости 20 років. Гарно размножується черенками. На зиму рослину укривают.

Тим`ян
Багаторічна рослина у вигляді напівкуща. Листки дрібні, які містять ефірне масло, яке придає зелені приємний аромат і злегка гіркуватий, пекучий смак, має також дубильні речовини, мінеральні солі, вітаміни. В їжу використовують в малих дозах для приправ до супів, овочевих, рибних, м’ясних страв. В народній медицині чай використовують при коклюші, бронхіті, порушенні травлення, та ін..

Фенхель
Середньостиглий –60-85 днів. Рослина зовні схожа із кріпом, відрізняється стеблом, висотою 55-60см. Використовують у свіжому і сушеному вигляді, як пряно смакова добавка.

Чабер городній
Вегетаційний період – 115 днів. До господарської придатності – 12-14 днів, цвітіння – 54 дні. Розетка компактна, висотою 37-40, діаметром 30-32 см. Листок темно-зелений, ланцетоподібний. Стійкий проти хвороб, посухи. Дружно достигає. Зелень збирають до цвітіння, насіння – при забарвленні в коричневий колір. Салатного використання і як спеція.

Черемша Ведмежатко
Багаторічна рослина, листки якої мають присмак часнику. Рослина висотою 20-40см, з листками зеленого кольору, видовжено-ланцетоподібної форми. Добре росте в тіні. Висівають насіння під зиму або весною після проморожування. У їжу споживають молоді пагони та листки у свіжому, соленому, сушеному вигляді. Листки зрізають у квітні-травні. Є самим раннім джерелом вітамінів.

Шалфей
Багаторічна, жаро- і морозостійка рослина. Стебло прямостояче, листки мають приємний аромат. Має лікувальні властивості, молоді листки використовують в якості приправ до салатів, рибних і м’ясних страв. Використовують у вигляді чаю при запальних процесах рота і горла, благо приємно впливає на шлунок і кишечник. Насіння в основному висівають під зиму у відкритий грунт в кінці жовтня-на початку листопада. При весняному посіві насіння пророщують.