Перейти до основного вмісту
+38(067)551-61-28
+38(067)505-61-89
с.Софиевская Борщаговка, ул.Жулянская, 59а

Каталог

  • Базилік ВАЗОННИЙ зелений

    Однорічна, пряно-смакова рослина. Вегетаційний період від сходів до появи центрального суцвіття - 60-65 днів. Кущ компактний, висотою до 30см. Листки дрібні, блідо-зелені із сильним пряним ароматом. Маса зелені з одного куща 150-220г. Підходить для вирощування, як в кімнатних умовах, так і у відкритому ґрунті. Рекомендується для використання в свіжому вигляді в якості пряної приправи, а також для ароматизації різноманітних кулінарних страв.

  • Базилік зелений

    Середньостиглий – 35-46 днів. Рослина середньоросла, висотою 32-45см. Листки великі, ланцентно-овальної форми, зеленого забарвлення. Аромат сильний з специфічним присмаком, зберігається і в сухих рослинах. Урожайність 1-2 кг/м2. Використовують, як приправу у свіжому, сушеному вигляді.

  • Базилік зелений

    Середньостиглий – 35-46 днів. Рослина середньоросла, висотою 32-45см. Листки великі, ланцентно-овальної форми, зеленого забарвлення. Аромат сильний з специфічним присмаком, зберігається і в сухих рослинах. Урожайність 1-2 кг/м2. Використовують, як приправу у свіжому, сушеному вигляді.

  • Базилік Коктейль

    Середньостиглий - 35-46днів. Рослина середньоросла, заввишки 22-43см. Листки великі, ланцентно-овальной форми, з сильним пряним ароматом. Аромат сильний із специфічним присмаком, зберігається і в сухих рослинах. Урожайність 1-2 кг/м2. Використовують, як приправу у свіжому, сушеному вигляді

  • БАЗИЛІК КРИХІТКА ( 3 г )

    Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період - 60-66днів. Кущ компактний, висотою 22-33см. Листя інтенсивно-зеленого забарвлення, з приємним ароматом, маленького розміру. Маса однієї рослини 70-95г. Вирощується через розсаду або висівом насіння у відкритий ґрунт, можна вирощувати в кімнатних умовах. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

  • Базилік Лімонний

    Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період -60-65днів. Кущ компактний, висотою 30-40см. Листя інтенсивно-зеленого забарвлення, з приємним ароматом та смаком лимону. Маса однієї рослини 140-210г. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

  • БАЗИЛІК ЛІМОННИЙ ( 3 г)

    Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період -60-65днів. Кущ компактний, висотою 30-40см. Листя інтенсивно-зеленого забарвлення, з приємним ароматом та смаком лимону. Маса однієї рослини 140-210г. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

  • БАЗИЛІК РУТАН (3 г)

    Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період -60-66днів. Кущ компактний, висотою 25-43см. Листя інтенсивно-зеленого забарвлення, з приємним ароматом. Маса однієї рослини 110-190г. Вирощується через розсаду або висівом насіння у відкритий ґрунт. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

  • БАЗИЛІК СЯЙВО фіолетовий ( 3 г)

    Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період - 70-78днів. Кущ компактний, висотою 20-35см. Листя темно-зелене з яскравим антоціаном, з приємним ароматом, середнього розміру.. Маса однієї рослини 105-195 г. Вирощується через розсаду або висівом насіння у відкритий ґрунт, можна вирощувати в кімнатних умовах. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

  • Базилік фіолетовий

    Середньостиглий– 35-46 днів. Рослина середньоросла, висотою 32-45см. Листки великі, ланцентно-овальної форми, фіолетового забарвлення. Аромат сильний з специфічним присмаком, зберігається і в сухих рослинах. Урожайність 1-2 кг/м2. Використовують, як приправу у свіжому, сушеному вигляді.

  • БАЗИЛІК фіолетово-червоний ( 3 г)

    Однорічна пряно-смакова рослина. Вегетаційний період - 60-67днів. Кущ компактний, висотою 22-38см. Листя фіолетово-червоного забарвлення, з приємним ароматом. Маса однієї рослини 71-93г. Вирощується через розсаду або висівом насіння у відкритий ґрунт, можна вирощувати в кімнатних умовах. Використовується у свіжому та сушеному вигляді, як пряно-смакова добавка до кулінарних страв, а також для ароматизації при солінні та консервуванні.

  • Естрагон ( Тархун)

    Багаторічна високоросла рослина. Рослина зимостійка, але на зиму рекомендують укривати. На одному місці росте до 5—15 років. Зрізують листя і молоді пагони з бутонами. У цей момент рослина містить найбільшу кількість ефірної олії, від якої і залежить її аромат. Листя рослини містить вітаміни А, С. Використовується, як приправа і спеція Насіння висівають рано навесні в парник і вирощують розсаду.

  • Коріандр (кінза)

    Рослина ранньостигла, від сходів до технічної стиглості 32 – 37 днів. Використовуються листки та молоді пагони, як спеція в салатах, у сирому вигляді, а також, як приправа до м’ясних та овочевих блюд. Плоди за ароматом нагадують корицю і можуть використовуватися в кондитерській і парфумерній промисловості

  • КОРІАНДР/КІНЗА (20 г)

    Рослина ранньостигла, від сходів до технічної стиглості 32 – 37 днів. Використовуються листки та молоді пагони, як спеція в салатах, у сирому вигляді, а також, як приправа до м’ясних та овочевих блюд. Плоди за ароматом нагадують корицю і можуть використовуватися в кондитерській і парфумерній промисловості

  • Лаванда

    Багаторічний напівкущ, з багато чисельними гілками висотою до 60см. Листки сидячі, лінійні, сріблясто-зеленувато-сірі, з ніжним опушенням. Квітки невеликі, блакитно-бузкові або сині, зібрані в колосовидні суцвіття. Квітує в червні-серпні. Разом з листками квітки використовують для ароматизації ванн, кімнати, для захисту від молі.

  • Любисток

    Багаторічна морозо- і холодостійка трав’яниста рослина. Має сильний і стійкий аромат. Листки містять мінеральні солі, органічні кислоти, вітаміни С і Р, каротин та ін.. На одному місці можна вирощувати до 15 років. Корені, листки ( в свіжому і висушеному виді) широко застосовують, як пряності для ароматизації лікерів, овочевих рагу, м’ясного бульйону і соусів. Використання любистку, як приправи дуже корисне для здоров’я і прекрасно підходить для дієтичного харчування. Перед посівом насіння замочують на 1-2доби.

  • М'ята Яблунева

    Багаторічна рослина. Кущ гіллястий, висотою - 45-75см. Листя яйцеподібної форми, зубчасте, темно-зеленого забарвлення, із сильним ароматом. Збір листя проводять в період цвітіння, коли в них накопичується найбільша кількість ефірних масел. В їжу вживають свіже та сушене листя, молоді пагони та квітки. Їх використовують для ароматизації чаю, різноманітних напоїв, кондитерських виробів, додають до салатів, овочевих та м’ясних страв, в якості спеції використовують при солінні огірків, кабачків і томатів. Вирощують розсадним способом.

  • Меліса лимонна

    Багаторічна, теплолюбива культура. Прекрасний медонос. Листки і стебла рослин мають запах лимона і гіркувато-пряний смак. Використовують, як приправа до супів, салатів, рибних страв. Має сприятливу дію на кишково-шлунковий тракт, допомагає при порушеннях серцевої діяльності. Чай з мелісою знімає головний біль. Висаджують розсаду, коли мине загроза заморозків. Під зиму рослини підгортають землею для захисту від морозів.

  • Ревень

    Багаторічна, холодостійка культура. Утворює рано весною черешки довжиною до 60см, які багаті вуглеводами, вітамінами, органічними кислотами. Використовують для споживання у свіжому вигляді, а також для компотів, начинки для пирогів. Особливо корисний при недокрів'ї. Розмножується насіння та поділом куща.

  • Розмарин

    Багаторічна, вічнозелене, декоративно-квітуча, пряно-ароматична рослина, висотою до 1м. Листки і молоді пагони використовують в свіжому і в сухому вигляді, їх добавляють до мясних, овочевих блюд, чая. Розмарин має лікувальни властивості. Перед посівом насіння замочують на протязі 2-х днів. Збирають в період цвітіння, зрізаючи молоді пагони з квітками, на одному місці може рости 20 років. Гарно размножується черенками. На зиму рослину укривают.

  • Тим`ян

    Багаторічна рослина у вигляді напівкуща. Листки дрібні, які містять ефірне масло, яке придає зелені приємний аромат і злегка гіркуватий, пекучий смак, має також дубильні речовини, мінеральні солі, вітаміни. В їжу використовують в малих дозах для приправ до супів, овочевих, рибних, м’ясних страв. В народній медицині чай використовують при коклюші, бронхіті, порушенні травлення, та ін..

  • Фенхель

    Середньостиглий –60-85 днів. Рослина зовні схожа із кріпом, відрізняється стеблом, висотою 55-60см. Використовують у свіжому і сушеному вигляді, як пряно смакова добавка.

  • Чабер городній

    Вегетаційний період – 115 днів. До господарської придатності – 12-14 днів, цвітіння – 54 дні. Розетка компактна, висотою 37-40, діаметром 30-32 см. Листок темно-зелений, ланцетоподібний. Стійкий проти хвороб, посухи. Дружно достигає. Зелень збирають до цвітіння, насіння – при забарвленні в коричневий колір. Салатного використання і як спеція.

  • Черемша Ведмежатко

    Багаторічна рослина, листки якої мають присмак часнику. Рослина висотою 20-40см, з листками зеленого кольору, видовжено-ланцетоподібної форми. Добре росте в тіні. Висівають насіння під зиму або весною після проморожування. У їжу споживають молоді пагони та листки у свіжому, соленому, сушеному вигляді. Листки зрізають у квітні-травні. Є самим раннім джерелом вітамінів.

  • Шалфей

    Багаторічна, жаро- і морозостійка рослина. Стебло прямостояче, листки мають приємний аромат. Має лікувальні властивості, молоді листки використовують в якості приправ до салатів, рибних і м’ясних страв. Використовують у вигляді чаю при запальних процесах рота і горла, благо приємно впливає на шлунок і кишечник. Насіння в основному висівають під зиму у відкритий грунт в кінці жовтня-на початку листопада. При весняному посіві насіння пророщують.